Food Film Festival na Zrinjevcu oduševljava ponudom i programom

| Lifestyle |

Sve nas je sigurno razveselila najava za lijepo i sunčano vrijeme idućih dana jer se u Zagrebu trenutno odvija omiljeni zagrebački street food filmski festival - Food Film Festival u kojem ćemo moći uživati do utorka 17. rujna.

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola

Sinoć je osim lijepog vremena, na Zrinjevac nekoliko tisuća ljudi privukla i Ana Rucner koja je svojim nastupom u glazbenom paviljonu ispred velikih anđeoskih krila zapalila atmosferu. Ova ambasadorica Hrvatske turističke zajednice i naša vrhunska violončelistica izvela je brojne klasike u modernoj verziji. 

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola

Osim njenog senzacionalnog nastupa, veliki broj posjetitelja privukao je i oscarovski film Green Book koji je na travi također gledalo preko tisuću ljudi. 

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola

Večeras na livadi Zrinjevca možete pogledati odličan filmChef i odmah na AperEATivo kućici uživati u Cubano sendviču po originalnoj recepturi iz filma. Ovaj kralj svih sendviča, kako ga nazivaju može se probati samo tijekom ovog festivala, količina je ograničena pa požurite...

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola

Osim filmova na travi gdje nas još očekuju filmovi Chef, Ratatouille, Eat, pray, love, Burt, Marie Antoinette, Spanglish i Loves kitchen, svi posjetitelji mogu uživati u Staropramen piknik zoni, u Čitaj knjigu zoni powered by Romerquelle gdje svi posjetitelji mogu mijenjati knjige- donijeti one koje su pročitali, a uzeti onu koju nisu te kutku Muzeja iluzija gdje se mogu slikati u obrnutoj sobi. Muzej iluzija ima i kutak s didatičkim igračkama, a tijekom popodnevna u dječijoj zoni se vrši i glitter facepainting. 

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola

Kad smo kod slikanja, sigurno ste do sada po društvenim mrežama primjetili da je Zrinjevac prepun atraktivnih foto kutaka - tako se možete uslikati ispred prekrasnih ogromnih anđeoskih krila, na predivnoj bijeloj aleji kišobrana powered by MakroMikro, u gigantskim Coca-Cola ležaljkama, uz velika svjetleća slova, ispred romantičnog cvijetnog zida te starinskoj Kutjevo kočiji.

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola

Ponuda na festivalu zaista je raznovrsna i ima ponešto za svakoga - naravno tu su razni burgeri, s 18 karatnim zlatom na Mr.Moo-u, XY na Halpersu, Royal Chees na kućici Rougemarine s potpisom chefa Marina Medaka, na kućici Kascheta možete probati prošlogodišnje pobjedničke burgere koji su proglašeni najboljima, zatim Truffle i chicken burger na kućici Cellar, senzacionalni Summerburger i Lamburger na kućici Brewbites, klasičnije burgere na kućici B125 by Beer bar te kućici American bar Dollar iz Varaždina. Na njihovoj kućici pravi hit su pileća krilca i Philly cheesestaek sendvič. Kad smo kod sendviča najpopularniji su svakako Cubano - kralj svih sendviča i Pulled beef sendvič s El Toro street food kućice te Arapski janjeći sendvič s kućice Kluba ljubitelja janjetine. 

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola

Pravi hit su i milkshakeovi s Rougemarine kućice pa je najpopularniji onaj s tematikom jednoroga, a jednaki hit su Kofer. vrećice s gin-tonicom. Obje su stvari vrlo Instagramske pa osim okusom i vizualno privlače publiku.

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola

Od etničke kuhinje tu su Arepa by Ricardo s ovim venezuelanskim jelom, zatim House of Booze s kineskom hranom i vrhunskom Gonbao piletinom, Tako Yaky sa savršenim pilećim wrapom i wokom, Apululu s indonezijskim specijalitetima i odličnim Pad Thaijem, Smyrna s istočnoeuropskim specijalitetima s patliđanima poput piletine s patliđanima, Panija s meksičkim quesadillama, Brewbitesa s američkim XXL pulled pork tacom te libanonskim specijalitetima na kućici Biblos. Od hrvatskih specijaliteta kućica Funky food nudi puricu s mlincima, a Fantastic klasičnu ponudu s grilla. Mangosta i Rakijarncia bar imaju vesele koktele, a za slatko su zaduženi Amelie, Vincek, Milky palačinke te Fritula House.  

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola

Tu je i vesela roza kućica Maje Šuput - Majushka koja prodaje robu s Majinim imenom poput mikrofona, balona i kapa, ali u svojoj ponudi ima i savršeni kolač s potpisom Roberta Hromalića i njegovog Le Kolača... 

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola

Večeras dodjite na Zrinjevac gledati odličan film Chef i odmah na AperEATivo kućici uživajte u Cubano sendviču po recepturi iz filma. Vidimo se na Zrinjevcu!