Bliži nam se ljeto, toplije vrijeme, sunce, plaže i kupaći kostimi. Iz tog razloga mnoge žene su se odlučile kako je upravo sada pravo vrijeme za početi s treniranjem i zdravom prehranom. Svi mi znamo kako je vrlo teško uskladiti posao i sve obaveze s vježbanjem i zdravijim načinom ishrane. Teško je u užurbanosti koju nam život nosi pronaći vremena za sebe, za kvalitetan trening i pripremu zdravih obroka. Stoga smo mi za Vas izdvojili tri vrlo zdrava i fina obroka, za koje je potrebno vrlo malo vremena kako biste ih pripremili te koji su dovoljno praktični kako bi ste ih mogli ponijeti na posao.
1. Tortilja s povrćem i piletinom
Tortilja je vrlo fin i praktičan obrok koji možete napraviti večer prije i ujutro ga ponijeti na posao. Isto tako, budući da sami biramo što ćemo staviti u tortilju, ona je ujedno i vrlo zdrav obrok. Budući da nam se bliži proljeće i da će ponuda povrća biti sve šira mi smo se odlučili na tortilje sa svježim sastojcima jer su u vrućim proljetnim i ljetnim danima vrlo lagan obrok. Na tavi prepecite piletinu na malo maslinovog ulja koju ste prethodno začinili po želji. Papriku i svježi krastavac izrežite na tanke trakice, a rajčicu na sitne kockice. U jednoj šalici napravite umak od jogurta. U šalicu jogurta dodajte soli, papra, kurkume, curry-a i češnjaka. Tortilju zagrijte u tavi na nju stavite nasjeckanu piletinu i povrće, dodajte malo umaka od jogurta te na kraju sve zarolajte. Narezano povrće također možete malo posoliti.
2. Wok
Wok je preukusno jelo, a najteži dio pripreme jest sjeckanje povrća. Na tanke trakice je potrebno izrezati luk, mrkvu, papriku, tikvice, svježi kupus. Ustvari u wook možete staviti bilo koje povrće koje vi volite. Prema preferencijama u wok možete staviti i piletinu koju ste isto narezali na tanke trakice i začinili. Ako ste se odlučili za wok s piletinom onda na vrućem ulju ispecite piletinu i kada bude gotova izvadite je iz tave. Na zagrijanom maslinovom ulju odnosno ako radite wok s piletinom na ulju od pečenja piletine stavite prvo luk. Kada luk poprimi zlatnu boju u tavu dodajete mrkvu zatim kada mrkva malo omekša dodate papriku. Tikvice dodajete pri samom kraju kao i svježi kupus. Povrće začinite sa soli, paprom, kurkumom, curry-em, origanom, crvenom paprikom i soja sosom.
3. Kus-kus s povrćem i tunom
Kus-kus je izuzetno nutritivna namirnica neutralnog okusa koja se jako dobro slaže s brojnim drugim namirnicama. Mi je volimo kombinirati uz povrće i tunu jer se vrlo brzo i lako pripremi, a vrlo je fino i lagano jelo. Kus-kus skuhajte. Na sitne kockice narežite papriku i rajčicu te nasjeckajte peršin na sitno. Nakon što se kus-kus skuha pustite da se malo ohladi zatim sve zajedno stavite u zdjelu i dobro promiješajte začinite s malo soli, papra i maslinovog ulja.