Zašto trebate ići na posao biciklom?

| Fit |

Pixabay

Prednosti vožnje bicikla u odnosu na automobil čine se beskrajnim.

Svi pričaju o njima, ali kada treba doći do praktične primjene ovog načina života, možda će to ipak za neke biti problem.

Donosimo vam 3 razloga koji su dovoljno dobri da vas uvjere da trebate početi:


Produžava život

U studiji koja je provođena u Danskoj skoro 14 godina i koja je obuhvatila 30.000 ljudi, otkriveno je da su ljudi koji su vozili bicikl u prosjeku tri sata tjedno smanjili rizik od rane smrti za 40 posto u odnosu na ljude koji nisu vozili bicikl.

Snižava kolesterol

U Perthu u Australiji provedeno je istraživanje pod nazivom "Biciklizam 100" i pozvano je 100 putnika da se voze biciklom na posao nekoliko dana u tjednu. Njihovo zdravstveno stanje je praćeno i istraživači su otkrili da se njihov dobar kolesterol povećao, a njihov loš kolesterol znatno smanjen. Njihova aerobna sposobnost evidentno je poboljšana i njihov rizik od srčanog i moždanog udara se smanjio. 


Ekološki prihvatljivo

Svjetski dan bez automobila obilježava se 22. rujna, ali to ne bi trebalo biti jedini dan kada ćete otići na posao na biciklu. Osim što ćete na ovaj način sačuvati i poboljšati zdravlje, također ćete raditi i na čuvanju planete od štetnog zagađenja do kojeg dovode automobili.