Zašto trebate dobro razmisliti prije nego odete našminkani na trening?

| Fit |

Šminka je svakodnevni dio naše beauty rutine kako bi istaknuli svoje atribute i sakrili sitne nedostatke. To je apsolutno prihvatljivo, no kakva je situacija kada je u pitanju odlazak na trening?

Činjenica je da u vremenu kada društvenim mrežama dominiraju savršene fotografije iz svih sfera života, pa čak i one s putovanja na kojima su dame full našminkane čak i na plaži, ostati dosljedan sebi nije ni malo jednostavno.

No, to nije baš pametna ideja. U nastavku vam donosimo 3 razloga zbog kojih odlazak na trening sa šminkom je veliki NO.

Ne dopuštate tijelu da se oslobodi od toksina

Dok vježbate dolazi do znojenja, odnosno do izbacivanja vode iz tijela. S obzirom na to da se koža znoji, neophodno je vodi i toksinima omogućiti da napuste naše tijelo. Ako ste našminkani, onemogućavate ovaj proces.

Začepljene pore

Druga loša stvar koja će vam se dogoditi ako imate šminku na licu dok vježbate je opasnost od prodiranja iste u vaše pore i njihovo začepljivanje. Kozmetika koja nam služi za šminkanje je kreirana tako da se ne upija u kožu, kao što je to slučaj s kremama za lice. No, zbog povišene temperature tijela dok vježbamo, koža našeg lica se ponaša kao spužva i upija sve što joj dođe pod ruku.

Proširene pore

Treća i vjerojatno najstrašnija činjenica za sve dame je ta da pri nošenju pudera na licu tijekom treninga, utječete na proširenje pora. Širenje pora je proces bez povratka pa dobro razmislite sljedeći put kada krenete na trening sa šminkom.