Zašto ne smijete prestati vježbati?

| Fit |

Instagram/@goicoechea22

Vježbanje ne bi trebalo biti dosadno jer ono nikad neće biti održivo ako vam se ne sviđa to raditi.

 U našim životima često se dogodi neka prekretnica, čak i za ljude koji su tjelesnu aktivnost učinili svojim životnim poslom, zbog koje prestajemo vježbati.

Većini ljudi provođenje vremena u teretani može biti jako dosadno, zbog čega je poželjno ne pratiti gužvu i ono što svi rade, već pronaći način vježbanja u kojem istinski uživate. To će vam promijeniti sve jer više nećete za cilj imati obaviti vježbu, već ćete vježbu obavljati kako biste bili sretniji.

Trudite se uživati ​​u vježbi. Razmišljajte o različitim načinima kretanja u kojima uživate. Ples, šetnja, penjanje, klizanje, gimnastika, svi ovi oblici vježbanja imaju jednu zajedničku stvar - krećete se.

Vježbanje vas čini sretnima, a to je najbolji način da u život unesete endorfine i zdravlje.

Koristite vježbu kao alat za resetiranje uma. Što postajemo stariji sve više stvari povećava naš stres. Vježbanje djeluje kao sidro koje nam pomaže ustaliti se u nemirnom moru. Kad radite, počinjem razmišljati o svojoj budućnosti i o svemu što može poći po zlu. Zato je vježbanje stvar tijekom koje praznite svoj um i ne razmišljate ni o čemu te tako smanjujete stres. Fitness je mentalno sredstvo, prije nego što je fizičko.

Uspješnost treninga ne mora se nužno odrediti s time koliko ste se na kraju umorili, već koliko se dobro, nakon toga, osjećate i koliko se dobro možete kretati u svakodnevnom životu, znajući da pazite i činite dobro za svoje tijelo uravnotežujući snagu njegovih mišića i raščišćujući svoj um.