Trening prije doručka je super strategija za mršavljenje

| Fit |

 

Istraživanja pokazuju da većina tjelesno aktivnih osoba vježba nakon radnog vremena, a rijetki su oni koji se za trening odlučuju ujutro.

Također, uvriježen je stav da se trening bez obzira na vrijeme u danu, ne bi smio odvijati na posve prazan želudac. No, prema novim saznanjima vrijeme treninga kao i tempiranje obroka može imati utjecaja na uspješnost samog mršavljenja.

Iako buđenje u šest ujutro zbog treninga zvuči kao težak zadatak, istraživanje Sveučilišta iz Michigana dokazuje da upravo oni koji ustaju tako rano mršave brže nego osobe koji iste vježbe rade kasnije tijekom dana.

Tijekom ovog istraživanja 100 pretilih muškaraca i žena vježbalo je pet puta tjedno u različito vrijeme. Svaki pojedinac bi vježbao dok ne potroši 600 kalorija. Nakon deset mjeseci svi su izgubili na težini, ali ne jednako.

Detaljnija provjera gubitka kilograma pokazala je kako su neki sudionici izgubili više, a neki manje kilograma. Vježbali su svaki dan u vremenskom razdoblju od sedam ujutro do sedam navečer. Oni koji su vježbali prije podne izgubili su više kilograma nego oni koji su vježbali nakon tri sata poslijepodne.

No, postoji još jedan detalj koji je izrazito važan i treba ga uzeti u obzir. Oni koji treniraju ranije ujutro su puno aktivniji i energičniji tijekom cijelog dana pa sutra kada zazvoni budlica, odmah na noge i pravac trening!