Zašto je tako teško pronaći motivaciju za trening?

| Fit |

 

Ne treba podcrtavati koje su sve prednosti vježbanja za izgled našeg tijela i cjelokupno zdravlje. Ipak, kada dođe vrijeme za akciju – teško je ostati discipliniran i natjerati se na trening.

Istraživački tim Sveučilišta British Columbia okupio je 29 dobrovoljaca koji su sudjelovali u eksperimentu, a koji je imao za cilj analizu psihološkog stanja osoba koje se spremaju za fizičku aktivnost.

Dobrovoljci su zamoljeni da se fokusiraju na fotografije na kojima su prikazane fizička aktivnost i fizička neaktivnost, poput odmaranja i gledanja omiljene serije. Istraživanje je pokazalo da je ljudski mozak sporije reagirao na aktivnost pa se zaključuje da je našem tijelu prilično teško uvjeriti um da djeluje.

Koliko god se trudili uvjeriti se da je fizička ili bilo koja druga aktivnost dobra za nas, ponekad je baš teško tu činjenicu provesti u djelo pa je motivacija ključna.

Stručnjaci savjetuju da svaka osoba pronađe vježbe koje joj odgovaraju, što će vam i pružati svakodnevnu motivaciju i ne dozvoljavati vam da odustanete.

Preskakanje konopca odlično je za vježbu kod kuće. Ako vam se teško natjerati na napuštanje doma i vježbanje u prirodi, ovo je odlična i jako efikasna alternativa.

Također, možete i sami osmisliti određene prepreke. Budite kreativni i postavite sebi izazove koji će vam svakodnevno biti zanimljivi. Sve navedeno možete osmisliti u svom domu. Ne morate nužno imati kućnu teretanu, jako je efikasno vježbanje i u stanu dok pratite određene fitness trenere na internetu.

Ipak, ako vam se nije toliko teško natjerati na vanjsku aktivnost, uvijek se možete posvetiti sportu kojeg do sada niste imali priliku isprobati.