Zašto je jutro najbolje vrijeme za trening

| Fit |

Instagram/ @peakphysiquenutrition

Svi koji vježbaju su se zasigurno nekad upitali koje je nabolje vrijeme za vježbanje.

Bez obzira je li vam cilj izgubiti višak kilograma, steći kondiciju ili dobiti na mišićnoj masi, važno je pripaziti i na najsitnije detalje koji utječu na rezultate treninga.

Na rezultate treninga značajno utječe vrijeme u danu u kojem trening radite. Najnovija istraživanja pokazuju da je jutro najbolje vrijeme za trening.

Ako želite maksimalno iskoristiti odrađeni trening, onda je bitno uskladiti sve čimbenike – prehranu, intenzitet, trajanje,vrijeme treninga i rezultati neće izostati.

Donosimo vam 3 razloga zašto biste trebali vježbati ujutro:

 - Ljudi koji trening rade ujutro, odmah nakon buđenja, su konzistentniji i predaniji cilju te vjernije slijede vježbačku rutinu od onih koji trening rade kasnije u danu.

 - 45-minutno vježbanje ujutro pozitivno utjeeče na ublažavanje osjećaja gladi za doručak te sklonost zdravijem odabiru namirnica.

 - Jutarnji trening potiče na aktivnije provođenje dana, pa posljedično i veću potrošnju kalorija.

Sve navedeno potiče gubitak kilograma, a potvrđeni su i pozitivni psihološki učinci početka dana treningom - smanjuje se osjećaj tjeskobe i anksioznosti. Ipak, imajte na umu da se za jutarnji trening temeljito trebate zagrijati kako biste izbjegli ozljede.