Vježbe za ruke koje možete raditi samo s bučicama

| Fit |

Instagram/@tammyhembrow

Ruke su jedan od najproblematičnijih dijelova tijela.

Često su mlohave i zahtijevaju dugotrajan rad kako bi se postigao tonus mišića i zategnuta koža ruku.

Suprotno mišljenu da za lijepo oblikovane mišiće moramo izvoditi komplicirane vježbe koje zahtijevaju profesionalne sprave, u nastavku možete pronaći četiri jednostavne vježbe za ruke za koje su vam potrebne samo bučice.

ISTEZANJE RUKU U LAKTU

Istezanje ruke u laktu izvodi se tako da stopala raširimo u širini ramena, blago savijemo koljena i nagnemo se prema naprijed. Zatim, ruke prilijepimo uz tijelo i podignemo laktove. Iz početnog položaja istegnemo ruke, zadržimo jednu sekundu i opet ih u početni položaj. Tijekom izvedbe budite oprezni da je gornji dio ruke miran, a da se gibanje događa samo u donjem dijelu.

ODMAK RUKU U RAMENIMA

Ova vježba jača gornji dio ruku. Kao i kod prve vježbe, noge su nam u poziciji blago savijenih koljena, raširenih u širini ramena. Ruke držimo uz tijelo i napnemo trbušne mišiće te iz početnog položaja odmičemo ruke toliko visoko da s trupom tvore pravi kut. Zadržavamo ih u krajnjoj točki jednu sekundu i vraćamo u početni položaj. Bokove tijekom vježbe ne pomičemo.

SPUŠTANJE TERETA IZA GLAVE

Za početak ruke s teretom istegnite iznad glave te zatim spustite teret iza glave i vratite ga na početnu točku. Tijekom gibanja pripazite da vaši laktovi ostanu u početnoj poziciji. Laktovi se ne smiju pomaknuti prema van, a teret spuštajte nešto niže od pravog kuta.

PREGIB RUKU U LAKTOVIMA

Ova vježba opterećuje prednji dio ruke. Postavite se u početni položaj kao i u prve dvije vježbe te ruke blago odmaknite od tijela. Iz početnog položaja savijat ćete i istezati ruke. Tijekom vježbe pazite da su vam ruke cijelo vrijeme blago odmaknute od tijela, te da su  gibanja kontrolirana.