Vježbe koje će tranfsormirati vaše tijelo kod kuće za samo 15 minuta

| Fit |

Danas vodimo vrlo užurban život i ponekad jedva pronalazimo dovoljno vremena za odlazak u teretanu, ali ovih pet vježbi vam mogu pomoći da transformirate svoje tijelo u samo 15 minuta.

Sve ove vježbe lako se izvode kod kuće. Sve što trebate je dovoljno prostora i udobnu odjeću.

U nastavku vam donosimo pet vježbi koje trebate raditi svakodnevno, a koje će vam oduzeti samo 15 minuta vašeg dragocjenog vremena.

Plank

Lezite na pod, stomak treba biti prema dolje. Savijte laktove pod uglom od 90 stupnjeva. Podignite tijelo i održavajte se podižući se na nožne prste. Prvi dan držite plank 30 sekundi. Dodajte po pet sekundi dnevno, ali ne držite plank duže od dvije minute.

Sklekovi

Namjestite se u pozu planka. Stavite ruke u širini ramena. Podignite tijelo ispružujući laktove. Zatim savijte ruke i grudima dodirnite pod. Započnite sa setovima od 10 sklekova. Svaki dan dodajte bar po dvije serije, u skladu sa svojim mogućnostima. Ne zaboravite, leđa i koljena moraju biti ravna.

Čučnjevi

Ustanite i stavite noge u širini ramena. Savijte koljena i čučite dok podižete ruke ispred sebe sa savijenim laktovima. Započnite s 10 setova. Dodajte po pet setova tijekom svakog vježbanja sve dok ne dosegnete 50.

Podizanje bokova

Lezite na leđa. Savijte koljena. Ruke stavite uz tijelo s dlanovima prema dolje, pritiskajući ih na pod. Podignite trbuh i leđa od tla. Držite pozu pet sekundi i polako se vratite u početni položaj. Započnite s 15 setova. Svaki put dodajte pet setova dok ne navršite 50. Ako vam je isprva preteško, ruke odmaknite od tijela.

Preskakanje konopca

Prekskakanje konopca jedna je od najučinkovitijih vježbi za formiranje mišića i skidanje kilograma, a ne morate izlaziti iz kuće. Nabavite konopac i skačite pet do deset minuta svaki put prije nego obavite svoj trening. To će zagrijati vaše tijelo i zaštititi vas od povreda.