Vježbanje na prazan želudac vrlo učinkovito topi masne naslage no je li ono zdravo

| Fit |

Je li zdravo vježbati na prazan želudac?

Mnogi se pitaju je li bolje vježbati ujutro ili navečer? Kada se radi o jutarnjem treningu sve se više ljudi odlučuje na vježbanje s praznim želucem što ustvari znači vježbanje odmah nakon buđenja prije konzumacije bilo kakve hrane.
Kao i za sve tako i za trening na prazan želudac postoje dobre i loše strane. Mi vam u nastavku otkrivamo prednosti i mane ranojutarnjeg vježbanja prije jela, a i zaključujemo je li to dobra ideja ili nije.

Je li zdravo vježbati na prazan želudac?

Ako je krajnji cilj vašeg vježbanja mršavljenje to jest gubljenje kilograma onda je vježbanje na prazan želudac odlično. Razlog tomu je što organizam još nije dobio novu hranu iz koje može crpiti energiju stoga to čini iz zaliha koje ima na raspolaganju. Kada vježbate na prazan želudac tijelu nedostaju ugljikohidrati te se ono, kako bi dobilo energije, služi masnim naslagama što topi kilograme. Vježbanje na prazan želudac potiče rad metabolizma što, također, doprinosi mršavljenju.

Je li zdravo vježbati na prazan želudac?

No najveći problem ovog vježbanja jest tlak koji je mnogim ljudima ujutro vrlo nizak stoga nisu u stanju vježbati ujutro na prazan želudac.
Zaključak je sljedeći: najbolje je slušati svoje tijelo. Osjećate li se dovoljno snažni i u stanju ste vježbati ujutro na prazan želudac onda je takav trening primjeren za vas no ak se ujutro osjećate suviše slabo i malaksalo onda je ipak bolje da prvo nešto pojedete pa tek onda trenirate.