Trikovi koji će ubrzati mršavljenje

| Fit |

 

Prva stvar koju ljudi rade kada žele izgubiti kilograme je smanjivanje unosa kalorija, ali to je zapravo pogrešno jer manje hrane nipošto ne znači i mršavljenje. Smanjenjem unosa kalorija usporava se metabolizam jer se u tijelu aktivira mehanizam preživljavanja pa se iz tog razloga troši i manje kalorija.

Najbolji način otapanja masnoća i gubitka kilograma je malo smanjenje količina hrane, primjerice promjena nekoliko navika ili onoga što jedemo za večeru.

Osim toga, važno je usmjeriti se na ubrzavanje metabolizma, a ne smanjenje količine hrane koju unosimo u svoje tijelo.

U nastavku pročitajte savjete kako ubrzati gubitak kilograma.

Voda
Tijelu je potrebna voda kako bi sagorjelo kalorije.
Čak i u stanju blage dehidratacije metabolizam se usporava, a odrasli koji piju više od osam čaša vode na dan troše i do 20% više kalorija od onih koji piju manje.
Za optimalnu hidrataciju, potrebno je popiti čašu vode prije svakog obroka, a kao dodatak dobro je prehranu dopuniti voćem i povrćem koji sadrže visoki udio vode.

Dobro je grickati
Česti obroci odličan su način ubrzanja metabolizma.
No, ključno je birati namirnice pa se tako preporučuju grickalice poput svježeg voća, salate, žitarice i proteina sa što manjim udjelom šećera i masnoća.
Kako bi potrošili više kalorija tijekom dana trebali biste jesti svaka tri do četiri sata u manjim količinama.

Kava
Kava djeluje kao stimulans tijelu, povećava koncentraciju i daje potrebnu energiju, a ako ju pijete umjereno, dvije do tri šalice dnevno, ona je idealan dodatak dijeti jer ubrzava potrošnju kalorija.
Za bolje rezultate, kavu pijte prije treninga.

Začini
Ljuta hrana i začini sadrže sastojke koje mogu "pogurati" metabolizam te su odlični za probavu i bržu potrošnju kalorija iz jela.

Proteini
Tijelo troši više kalorija na probavu proteina nego na probavu masnoća ili ugljikohidrata.
Iako je raznovrsna prehrana važna, kod posebnih režima mršavljenja dobro je zamijeniti ugljikohidrate s proteinima, poput onih iz jaja, mesa i ribe.