Trebate li vježbati prije ili poslije doručka ?

| Fit |

Instagram/@tammyhembrow

Teško je znati treba li vježbati nakon doručka ili na prazan želudac.

Odlučite li se tu informaciju potražiti na internetu, naći ćete puno oprečnih savjeta.

Stručnjaci su se složili da vježbanje na prazan želudac povoljnije utječe na sagorijevanje tjelesne masti. U jednom eksperimentu provedenom na Sveučilištu Bath dokazano je da vježbanje nakon konzumiranja doručka nije pogodno za sagorijevanje masti jer se organizam tada bavi reagiranjem na obrok, a napad vježbanjem u tome trenutku neće stimulirati iste promjene u masnom tkivu kao u trenutku vježbanja na prazan želudac. No, vježbanje na prazan želudac nije pogodno ako planirate intenzivniji trening jer za vježbanje većim intenzitetom vam je potrebno  spremište „goriva“ - masti.

Krajnja odluka je na vama. Nepotrebno je komplicirati, najvažnije je obratiti pozornost na vlastite potrebe. Osluškujte svoje tijelo, probajte vježbati i na prazan želudac i nakon doručka te sami donesite zaključak koji način više odgovara vašem stilu života. Ako trenirate jako rano ujutro prije svih obaveza, jesti i ostaviti obrok da se probavi će biti teško.

Gledajući na gubitak tjelesne masti tijekom dužeg perioda, mala je razlika.  Izaberite način koji vam osobno odgovara i nemojte previše razmišljati.