Što jesti ljeti za ravan trbuh?

| Fit |

Ako planirate na dijetu, ne trebate jesti manje, nego kvalitetnije.

Prava hrana će vam pomoći da skinete kilograme, smanjite neobuzdanu glad, spriječit će nadutost i potaknuti oblikovanje ravnijeg trbuha.

U nastavku vam donosimo listu namirnica koje bi trebale biti dio vašeg dnevnog jelovnika i koje će u kombinaciji s treningom pomoći da što prije dođete do željene figure i dodatne energije za obavljanje dnevnih obveza.

Češnjak
Češnjak ima brojna zdrava svojstva za općenito zdravlje čovjeka. Studije pokazuju da češnjak može efikasno zaustaviti osjećaj napuhanosti.

Bademi
Zbog prisutnosti omega-3 masnih kiselina, bademi mogu pomoći smanjiti pohranjivanje masnoće na neželjenim mjestima.

Menta
Antioksidanti prisutni u menti mogu poboljšati kompletan metabolizam, a idealan je dodatak svježe iscijeđenom soku.

Borovnice
Sve bobičasto voće je dobro za vas, ali ono plave boje je među najboljima. Ima najviše antioksidansa od svog voća koje obično konzumiramo te sadrži 3,6 grama vlakana po šalici. Umjesto da žitaricama dodate voće, ispunite svoj zdjelu borovnicama, a zatim dodajte žitarice i jogurt ili mlijeko na kraju.

Krastavci
Ova supernamirnica nosi brojne nutritivne blagodati, a jedna od njih je da je izuzetno osvježavajuća i niskokalorična namirnica prepuna minerala, dijetalnih vlakana i vitamina.

Rajčice
Jedna velika rajčica ima samo 33 kalorije. Sastojak poznat kao 9-okso-ODA koji pomaže smanjiti lipide u krvi nalazi se upravo u rajčici.

Jabuke
Jedna jabuka dnevno čuva vašu vitkost. Ljudi koji pojedu jabuku prije drugog obroka konzumiraju manje kalorija od onih koji su se odlučili za drugu vrstu užine. Osim toga, antioksidansi u jabukama mogu spriječiti metabolički sindrom, stanje koje obilježava višak masnoće.