Što je važnije - prehrana ili tjelovježba?

| Fit |

Instagram/@goicoechea22

Naučeni smo da je mršavljenje, iako određeni čimbenici nose više utjecaja, holistička jednadžba. 

Gubljenje težine je rezultat ispravne prehrane, više kretanja i općenito vođenja zdravstveno orijentiranog načina života. Poznata je činjenica da je ispravna prehrana ispred  komponente vježbanja u našim životima, ali nismo svjesni koliko je to točno.

Na temelju znanstvenih istraživanja ispada da je veliki dio kalorija koje sagorijevamo tijekom dana izvan naše kontrole jer se većina svodi na naš metabolički omjer u mirovanju. Odnosno. broj kalorija koje naše tijelo sagorijeva samo obavljanjem osnovnih dnevnih funkcija. Tjelesna aktivnost čini samo 10 do 30% našeg dnevnog sagorijevanja kalorija što znači da je značajan čimbenik u mršavljenju, ali ne presudan.

S druge strane, to naglašava koliko su važni naši izbori hrane. Dok mi kontroliramo samo do 30% onoga što sagorijevamo, istovremeno kontroliramo 100% kalorija koje unosio u svoje tijelo. To je razlog zašto, ako želite prijeći na sljedeći nivo u izgradnji svoga tijela, je ključno održavati prehranu čistom i na donjem kraju kalorijskog spektra. 

Budimo jasni, čak i ako tjelovježba nije jamstvo za gubitak kilograma, važno je ostati aktivan jer je to ključan aspekt za vašu dobrobit. Vježbanje je vjerojatno najbolja stvar koju možete učiniti osim prestanka pušenja ili drugih poroka da biste poboljšali svoje zdravlje. Znamo da tjelovježba izravno pridonosi duljem, zdravijem i  sretnijem životu , tako da u svakom slučaju nastavite provoditi vrijeme u teretani, ali se ne oslanjajte samo na to za alat za mršavljenje