Što je najbolje piti na treningu?

| Fit |

Instagram/@saskicollection

Voda je najvažniji sastojak za život i važna je za mnoge funkcije u organizmu. Važno je unositi tekućinu tijekom vježbanja jer je to ključno za vase zdravlje. Što duže i intenzivnije vježbate, važnije je unositi pravu vrstu tekućine.

Studije su pokazale da osobe koje izgube dva posto svoje tjelesne težine putem znojenja imaju pad količine krvi što uzrokuje otežan rad srca. To može dovesti i do grčenja mišića, vrtoglavice i srčanih problema.

Natrij i kalij pomažu u zamjeni gubitaka elektrolita u znoju, a natrij također pomaže u stimuliranju žeđi. Ugljikohidrati daju energiju za vježbanje koje traje od 60 do 90 minuta. To možete nadomjestiti kroz energetske čokoladice.

Sportska pića pomažu kada vježbate jakim intenzitetom 60 i više minuta.

Popijte između 350 i 400 ml tekućine 2-3 sata prije vježbanja i oko 300 ml 10-15 minuta prije vježbanja. Tijekom vježbanja popijte oko 300 ml svakih 10-15 minuta. Ako vježbanje traje duže od 90 minuta, popijte 300 ml sportskog pića svakih 15-30 minuta.

Bitno je i da ne pijete ni previše vode jer to može dovesti do smanjenja koncentracije natrija u krvi, što može dovesti do ozbiljnih medicinskih problema.