Spavanje je dobro za mršavljenje

| Fit |

Instagram/ @travel_inhershoes

Zbog pretrpanosti obvezama mnogi od nas ne stignu imati onoliko sna koliko je dovoljno svake noći.

No, kada čujete koje su to sve prednosti dobrog i redovnog sna vjerojatno ćete zažaliti što ranije niste spavali dovoljno. Spavanje sedam do osam sati noću je bolje za vaše mršavljenje nego odlazak u teretanu.

Vježbanje je jako važno za održavanje zdravlja i kondicije, ali ono apsolutno ne bi trebalo ometati san. Upravo suprotno, ako ste ozbiljni u postizanju ciljeva dobrih rezultata i kondicije je da dovoljno sati sna uvrstite u plan treninga.

Količina sna koju trebamo može varirati od osobe do osobe, ali općenito bismo trebali spavati osam sati kako bi imali energije tijekom dana.

Ako je vaš razlog za odlazak u teretanu da izgubite na težini, onda morate znati da i spavanjem možete izgubiti kilograme. Naime, spavanje je neophodno za reguliranje hormona apetita koji su odgovorni za kontrolu osjećaja gladi i sitosti. Zbog nedovoljne količine sna želja za hranom može porasti i do 45 posto što objašnjava da ljudi nakon loše prospavane noći dnevno unesu 300 kalorija više.  Osobe koje spavaju manje od osam sati u prosjeku imaju veću tjelesnu težinu. Osim toga, spavanje je dobro za mozak i srce te pomaže u jačanju imunološkog sustava.