Rigorozna dijeta uz koju ćete smršaviti i ojačati imunološki sustav

| Fit |

Grožđe u sebi sadrži vitamine, minerale i spojeve koji su dobri za detoksikaciju cijelog organizma, a i ubrzava vaš metabolizam pa svi oni koji su na "grožđe dijeti" izgube i do tri kilograma za tjedan dana.

Ova dijeta je rigorozna i sastoji se samo od konzumacije grožđa i vode.

Prvi korak
Jedite grožđe za svaki obrok. Nema ograničenja koliko ga možete pojesti, ali pokušajte da to bude barem kilogram i pol do dva da biste izbjegli glad.

Drugi korak
Pripremite grožđe na razne načine, kako bi vam prehrana izgledala raznovrsnije. Napravite sok od grožđa ili ga pomiješajte u vašem omiljenom voćnom smoothieju, uz to što ćete jesti i cijele voćke.

Treći korak
Pijte vodu koliko god želite, ali izbjegavajte da je pijete sat prije ili nakon konzumacije grožđa, kako biste zadržali koncentrirane hranjive tvari.

Četvrti korak
U trećem danu moguće je da će se javiti glavobolja i mučnina. To nije zbog pothranjenosti, već je to rezultat čišćenja toksina iz tijela. Nuspojave su privremene i nestat će nakon jednog dana.

Peti korak
Na dijeti biste trebali biti četiri do pet dana u tjednu, a dnevno biste trebali izgubiti po kilogram.

Osim što će vam pomoći u dijeti, sok od grožđa ima brojne zdravstvene prednosti poput smanjenja krvnog tlaka, smanjenja rizika od krvnih ugrušaka i količine lošeg kolesterola. Grožđe je također bogato flavonoidima, antioksidansima koji smanjuju oksidativni stres.