Razlozi da jutarnji trening zamijenite večernjim

| Fit |

Iako i jutarnji trening ima svoje prednosti, večernji je puno bolji izbor za vas i vaš organizam.

Na Internetu možemo pronaći mnoštvo oprečnih savjeta o tome kada je najbolje vrijeme za tjelovježbu, a postoji niz faktora koji određuju koji je glavni trenutak za gubitak masnoće u tijelu, a neki od tih faktora su: geni, tjelesni tip i cirkadijanski ritam.

U ovim hladnim danima postoji šansa da ste dobili koji kilogram viška, a ako ciljate na brzi dobitak mišićne mase, poput veće guze , umjesto gubitka kilograma, znanost je neoboriva. Jedno istraživanje pokazalo je da sportaši koji da treniraju s utezima u različito doba dana imaju različite rezultate. Iako svi pokazuju slično poboljšanje snage, oni koji treniraju kasnije tijekom dana dobivaju više mišićne mase od onih koji vježbaju ujutro. 

Osim toga, na kraju istraživanja, večernja skupina je izgubila koji kilogram više od onih koji su vježbali ranije tijekom dana.

Vježbanje kasnije tijekom dana ima biološki smisao. Za početak, razine hormona stresa kortizola, koje su korisne za ustajanje iz kreveta, manje su korisne za vaše dobitke u teretani, a na vrhunac su rano ujutro. 

Također, vaš se metabolizam prirodno usporava kako dan napreduje, a večernja tjelovježba ga prisiljava da se ponovno ubrza, što znači da ćete sagorjeti više energije tijekom dana, što daje veću definiciju mišića.