Nova studija je pokazala da je jogurt pun zdravstvenih blagodati za zdravlje, a posebice je dobar izbor ako ste na dijeti.
Rezultati provedeni na Sveučilištu u Cambridge ukazuju na to da Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus, dva tipa dobrih bakterija koje se obično nalaze u jogurtu, mogu smanjiti prisutnost faktora koji uzrokuju rak debelog crijeva.
Istraživači kažu i to da jogurt također može smanjiti kiselinu u crijevima, stvarajući tako "gostoljubivije" okruženje za ove korisne bakterije. Osim toga, jogurt može pomoći u borbi protiv upala, pomažući da se smanji rizik od raka.
Jogurt je bogat kalcijem, što je ključno za održavanje zdravlja. Kalcij surađuje sa živim kulturama koje se nalaze u nekim jogurtima i povećava apsorpciju kostiju, čineći jogurt odličnim za sprječavanje osteoporoze.
Jogurt je važan izvor kalcija za ljude koji imaju poteškoća kod probavljanja laktoze u mlijeku jer jogurt sadrži laktazu - enzim koji mora razbiti laktozu za pravilnu probavu.
Jogurt je bogat proteinima, vitaminima B i esencijalnim mineralima, a sadrži malo ugljikohidrata i masti pa je savršena namirnica ako ste na dijeti.