Plivanje je savršena aktivnost za mršavljenje

| Fit |

Instagram/ @victoriatornegren

Plivanje je jedna od najzdravijih i najdjelotvornijih aktivnosti kada je mršavljenje u pitanju.

Istraživanje provedeno na 1.200 ispitanika na Sveučilištu u Coloradu je otkrilo da samo 30 minuta svakodnevnog plivanja dovodi do gubitka tjelesne težine.

Rezultati su pokazali da je 87 % plivača oba spola smršavjelo 2 do 4 kilograma za 30 dana, što je većinu potaknulo da nastave s plivanjem i poslije završetka ispitivanja.

Kada se pliva u dužem razdoblju, rezultati su još impresivniji. Tako je Sveučilište u Torontu angažiralo 1.700 ispitanika oba spola koji su plivali punih 12 mjeseci, 3 puta tjedno po 30 minuta. Na kraju istraživanja, smršavjelo je čak 92 % plivača, od kojih je 51 % skinuo više od 15 kilograma. Nakon što je eksperiment završen, 89 % nastavilo je nastavilo redovno plivati, a većina je rekla da svoj život više ne može zamisliti bez omiljenog sporta.

Plivanjem trošimo oko 320 kalorija za 30 minuta, što je više nego što izgubimo hodanjem ili vožnjom bicikla u istom razdoblju, a pritom je skoro potpuno isključena mogućnost ozljeda. Angažiranje svih mišića doprinosi boljoj kondiciji, a zanimljivo je i da su istraživanja pokazala da su redovni plivači vremenom postajali aktivniji i na suhom pa je većina počela izbjegavati sjedenje koje je pogubno ne samo za liniju, nego i za cjelokupno zdravlje.