Ovaj proizvod iz vaše svakodnevice negativno utječe na benefite tjelovježbe

| Fit |

Instagram @saskicollection

Antibakterijska vodica za ispiranje usta može negativno utjecati na jednu od ključnih benefita vašeg vježbanja.

 

Nova studija otkrila je da korištenje vodice za ispiranje usta nakon vježbanja može spriječiti vaše tijelo da dosegne nizak krvni tlak, kao što to obično biva. Naime, nizak krvni tlak je važan jer može pomoći u sprečavanju srčanih bolesti i rizika od moždanog udara.

Znanstvenici koji su vodili ovu studiju zatražili su 23 zdrave odrasle osobe da sudjeluju u dva odvojena seta na traci za trčanje, u trajanju od po 30 minuta te su ih nakon toga pratili dva sata.

Sudionici su tada zamoljeni da isperu svoju usnu šupljinu stvarnom vodicom za ispiranje usta ili placebo ekvivalentom u različitim intervalima nakon treninga. Nakon jedne minute, 30 minuta, jednog sata i 90 minuta, te im je nakon svakog ispiranja izmjeren krvni tlak.

Oni koji su progutali pravu antibakterijsku tekućinu za ispiranje usta imali su viši krvni tlak od onih koji su umjesto nje koristili placebo.

Koji je zaključak?

 Nemojte iz svoje rutine još izbaciti vodicu za ispiranje usta jer,na kraju krajeva, studija je provedena samo na 23 osobe. Ali, možda ju pokušajte izbjegavati koristiti nakon što ste odradili naporan trening, ako želite zadržati svoj krvni tlak što je moguće više nižim i kakvim bi, zapravo, trebao biti.