Nova Nike kampanja nas je oduševila - morate je vidjeti

| Fit |

Nike Maternity Collection

Nike poznat je po odličnoj sportskoj odjeći i obući, ali i po reklamama koje ostavljaju bez daha. Brend Nike možda je i jedan od najboljih kreatora što se tiče sportske opreme, ali definitivno prednjači i u svijetu reklama. I prije nas Nikove reklame nisu ostavljale ravnodušnima no ova je zaista posebna. Nikove kampanje oduvijek su slale snažnu poruku no čini se kako će novonastala reklama ostaviti zaista dubok trag svima onima koji će je pogledati.

Nike Maternity Collection


Nike je lansirao novu kampanju usmjerenu na trudnice i žene odnosno sportašice dojilje koja je izazvala mnogobrojne pozitivne reakcije diljem svijeta. Već i sami naziv, The toughest athletes, Vas ne može ne dotaknuti i ne ostaviti jaku impresiju. Reklama u obliku videa zaista je motivirajuća i nadahnjujuća, za sve, ali ponajviše za majke i one koje će to uskoro postati. Ova reklama pokazuje svu snagu žena i dokazuje da, onda kada to žele, zaista mogu sve.
Kampanja je usmjerena na promociju nove Nikove kolekcije za trudnice i dojilje no ona je zaista i puno više od pukog reklamiranja sportske odjeće. Navikli smo na Nikove odlične reklame no ova je zaista poslala vrlo snažnu poruku svim majkama, ali i ženama općenito.