Namirnice za oporavak od intenzivnog treninga

| Fit |

Instagram/ @smoothiebowl

Ako želite postići nove fitness ciljeve, trebate znati da je sagorijevanje masnoća i razvijanje mišića jednako važno nakon treninga koliko i tijekom samog vježbanja. 

Prava hrana nakon treninga potiče brži oporavak, smanjuje bolesti mišića i izgrađuje ih.Ako malo razmislite o svojoj prehrani nakon treninga, vaše vrijeme provedeno u teretani će biti efektnije.

Donosimo vam popis namirnica koje će vam pomoći u tome:

Batat
Batat ili slatki krumpir sadrži puno ugljikohidrata, vitamina, minerala te mnogo škroba i vrlo malo masti, zbog čega je visokokvalitetna energetska namirnica.

Zeleni čaj
Šalica zelenog čaja osigurava 10-40 miligrama polifenola, a antioksidativni sadržaj mu je nekoliko puta jači od brokule, špinata, mrkve i jagoda.

Kruh od cjelovitih žitarica
Žitarice su temelj zdrave prehrane. Ovakav kruh je odličan izvor vlakana koji pomaže u redukciji masnog tkiva te održavanju željene tjelesne težine.

Quinoa
Poznata je kao namirnica koja svojim djelovanjem umiruje i olakšava napetost mišića.

Sok od višnje
Sok od višnje bogat je antioksidansima i raznim antiinflamatornim spojevima koji pomažu sportašima da se oporave od intenzivnog treninga.

Jaja
Jaja organizmu daju lako probavljive proteine koji potiču rast mišića pa trebala biti svakodnevni obrok osoba koje intenzivno treniraju.

Svježi ili ricotta sir
U hladnjacima ljudi koji vježbaju uvijek treba biti barem jedno pakiranje nemasnog svježeg ili ricotta sira. Ovo je jedna od najzasitnijih namirnica koje možete pojesti, a puna je proteina i kalcija.