Namirnice koje sadrže skoro 0 kalorija

| Fit |

Pixabay

Ako ste odlučili ograničiti unos kalorija u organizam, donosimo vam listu namirnica koje možete jesti bez grižnje savjesti.

Ipak, pripazite da unosite dovoljnu količinu hrane u organizam u tijeku dana jer su upravo kalorije te koje osiguravaju energiju koju vaše tijelo koristi tijekom odmora i fizičke aktivnosti.

Ovo je lista namirnica koje sadrže jako malo kalorija:

Mrkva
Obično je tanka i narančaste boje, ali mrkva može biti i crvena, žuta, ljubičasta ili bijela. Većina ljudi povezuje dobar vid s konzumiranjem mrkve jer je bogata beta-karotenom koji se može pretvoriti u vitamin A.
Dobijanje dovoljno vitamina A je neophodno za pravilan vid. Jedna šalica (128 g) mrkve ima samo 53 kalorije.

Brokula
Riječ je o povrću koje je jedno od najbogatijih nutrijentima i može pomoći u borbi protiv raka.
Jedna šalica brokule (91g) sadrži 31 kaloriju i više od 100 posto vitamina C koji je dnevno potreban čovjeku.

Jagode
Riječ je o izuzetno ukusnom voću čija je upotreba svestrana – možete ih jesti za doručak, upotrijebiti u pravljenju zdravih slastica te kao dio ukusne salate.
Mnoga istraživanja su pokazala da konzumiranje jagoda može pomoći u prevenciji mnogih kroničnih bolesti, raka i srčanih oboljenja.
Sadrži manje od 50 kalorija u jednoj šalici (152g).

Jabuka
Ovo voće je puno nutritivno vrijednih sastojaka i omiljeno je širom svijeta. Zanimljivo je da jedna šalica isjeckanih jabuka (125g) sadrži samo 57 kalorija i skoro 3 grama vlakana.

Cikla
Riječ je o korjenastom povrću koje uglavnom ima tamno crvenu ili ljubičastu boju. Jedno od naistraživanijih prednosti cikle je ono koje se odnosi na smanjenje krvnog pritiska.
Ovo povrće sadrži samo 59 kalorija po šalici (136g).

Kupus
Kupus može biti zelen i ljubičast, a ima izuzetno malo kalorija, tek 22 po šalici (89g).