Najbolje vježbe za određeno vrijeme dana

| Fit |

Instagram/@goodamerican

Ako je vaš cilj u 2020. godini više vježbati, možda se pitate koji je najbolji trening za vas  i kako najbolje iskoristiti vrijeme koje imate.

Ovisno o vremenu kada volite vježbati i kada vam to vaš raspored dopušta važno je znati koja je najbolja vježba za određeno vrijeme dana.

U nastavku pročitajte koje su najbolje vježbe za jutro, poslijepodne i navečer.

Koji je najbolji trening za ujutro?

Kardio

Vježbanje ujutro odličan je način za započeti dan, probuditi mišiće i tijelo, a najbolja vježba za izvođenje je kardio.

Jedan od najboljih jutarnjih treninga je trčanje, lagani jogging ili brz hod, koji će vam ubrzati rad srca, metabolizam i potencijal sagorijevanja kalorija.

No, važno je znati da je trčanje prilično zahtjevna zbog čega je izrazito važno pravilno se zagrijati kako biste spriječili ozljede.

Endorfini i adrenalin koji se slijevaju tijelom nakon trčanja pomoći će vam da se probudite, dovedete u dobro raspoloženje i postavite ton za ostatak dana.

Koji je najbolji trening za poslijepodne?

HIIT tjelovježba

Oštra HIIT vježba za cijelo tijelo najbolja je ideja za vježbanje tijekom poslijepodneva.

HIIT tjelovježba je kratki intervalni intenzitet treninga, odnosno metoda treninga koja uključuje kratko izvođenje napornih vježbi praćenih kratkim periodima odmora.

Cilj ovakvog treninga je maksimizirati sagorijevanje kalorija, ubrzavajući rad srca, prije no što se kratko oporavite i nastavite.

Uz pomoć ovakvog treninga pojačavate svoj metabolizam i brzinu sagorijevanja kalorija te poboljšavate svoju produktivnost i raznu energije, čime izbjegavate pad energije tijekom popodneva.

Koja je najbolja vježba u večernjim satima?

Trening snage

Ako ste osoba koja voli vježbati u večernjim satima, trebali biste prilagoditi svoj režim vježbanja kako biste iz njega izvukli maksimu.

Trening snage sjajna je opcija za večernji trening jer je to vrijeme kada su vam zalihe glikogena najjače, što znači da imate dovoljnu količinu snage da svoje tijelo gurate do maksimuma.

Također, vaša tjelesna temperatura, također, doseže maksimum u večernjim satima, a tjelesna temperatura usko je povezana s performansama jer je na najvišoj razini kad ste najviše budni. Fiziološki vaše tijelo je u boljem stanju kako bi iskoristio svoj puni potencijal.