Mitovi o fitnessu u koje trebate prestati vjerovati

| Fit |Instagram/ @tammyhembrow

Kada se napokon odlučimo promijeniti bioritam, izbalansirati prehranu i uvesti vježbanje u našu svakodnevnu rutinu, susrećemo sa s gomilom stavova i uvjerenja koji nas sabotiraju na našem putu ka cilju, a ti stavovi najčešće se odnose na pravilno vježbanje.

Donosimo vam 3 mita o fitnessu u koja trebate prestati vjerovati:

Vježbanje praznog želuca ima najveći učinak
U samoj osnovi, ova činjenica je točna, ali ona sa sobom nosi i određene opasnosti. Vježbanje prije prvog obroka može izazvati pad šećera u krvi, pad krvnog tlaka pa čak i nesvjesticu. Lagani obrok sat I pol prije treninga će spriječiti navedene nuspojave, a neće smetati trošenju kalorija tijekom treninga.

Trbušnjaci će istopiti masne naslage na stomaku
Vježbe za trbušne mišiće će nam pomoći ojačati I definirati i mišiće, ali ne i ukloniti masne naslage. Da bismo istopili masne naslage, potrebno je primjenjivati kardio trening koji troši najviše kalorija. Uostalom, masne naslage nikada se ne tope s regije za koju trenutno radimo vježbe, nego ravnomjerno s cijele površine tijela.

Što više treninga, to bolje
Većina ljudi vjeruje da će do rezultata stići što više i intenzivnije vježba, no, važno je znati da se najviše pozitivnih promjena na našem tijelu događa tijekom odmora pa bi pravilan ritam treninga bio tri dana vježbanja, dan pauze. Najbolje rješenje za mršavljenje je umjerena fizička aktivnost uz dugoročni plan treninga i prehrane.