Koliko je koraka dnevno potrebno za gubitak kilograma?

| Fit |

 

Instagram/ @tammyhembrow

Ako želite izgubiti kilogram, ali niste osoba koja voli aktivni način vježbanja hodanje je vježba za vas.

Hodanje je jednostavan način sagorijevanja masti koji ne uzrokuje veliki napor. Ovo je pasivni način vježbanja koji, svakodnevno, izvodite kroz svoju dnevnu rutinu. Besplatan je i dostupan svima.

Koliko je koraka dnevno potrebno da biste izgubili višak kilograma?

Ako želite izgubiti masnoće vaš cilj bi trebao biti 5000 do 7000 koraka dnevno. Hodati bi trebali ubrzanim tempom kako bi povećali broj otkucaja srca i počeli sagorijevati kalorije. Željeni broj otkucaja srca trebao bi biti između 100 i 120 otkucaja u minuti.

Svakodnevni prijevoz zamijenite hodanjem kako bi ispunili dnevni cilj koraka koji ste si postavili. Hodajte na putu do posla, idete li na kavu s prijateljima hodajte, zamijenite svaki segment u kojemu bi se inače koristili prijevozom jer hodanje je način na koji možete popraviti svoje cjelokupno zdravlje ne samo fizičku formu.

Kako bi imali što optimalnije rezultate pripazite na dnevni unos tekućine i prehranu. Svaki puta kada se uhvatite da posežete za svojim mobilnim telefonom kako bi provjerili obavijesti, ustanite i hodajte. Sve dogovore organizirajte na mjestima koja su dovoljno blizu, ali opet dovoljno udaljena kako bi imali volje hodati do njih. Kada vam je dosadno hodajte.

Sve što vam je potrebno je par dobrih tenisica i dobra lista pjesama koju ćete slušati hodajući.

Svoje korake pratite s nekom od brojnih aplikacija koje postoje kako bi svakoga dana znali jeste li ispunili svoj cilj.