Popis namirnica koje možete jesti u neograničenim količinama bez straha od debljanja

| Fit |

Iako je situacija s korona virusom savršena za izležavanje te binge eating, trebamo na vrijeme početi razmišljati o kalorijama kako se  ne bi šokirali stanjem na vagi kada ovo sve završi.

Važno je znati koje namirnice imaju minimalnu kalorijsku vrijednost te na vrijeme spriečiti višak kilograma.

U nastavku vam donosimo 5 pristupačnih namirnica koje ne debljaju bez obzira na količinu.

Cvjetača
Cvjetača

Cvjetača
Kao i ostalo povrće iz te sorte, široj javnosti poznata kao karfiol izvrstan je izvor vitamina C i folne kiseline, a sadrži samo 27 kalorija na 100 grama.

Gljive
Gljive imaju samo 15 kalorija na 200 grama, a bogat su izvor vitamina D, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, pantotenske kiseline, fosfora, kalija, bakra i selena.

Kupus
Antikancerogen, prepun vitamina, minerala i vlakana.Sadrži samo 22 kalorija na 200 grama te je jedna od najpristupačnijih namirnica koje možete pronaći.

Brokula
Snažan antioksidans osim što je prepun vlakana, vitamina i minerala pomaže u sprječavanju raka dojke i debelog crijeva, a na 200 grama ima samo 29 kalorija.

Rukola
Osim što ima minimalan broj kalorija, rukola sadrži mnoštvo tijelu potrebnih sastojaka: vlakna, vitamine A, C i K te kalij. Prepuna je minerala i antioksidansa, a sadrži samo 4 kalorije na 200 grama