Kako znati da trebate manje vježbati?

| Fit |

Vježbanje je ključno za zdrav život, ali je tanka linija između vježbanja koje je dobro za nas i pretjeranog vježbanja koje našem organizmu može naštetiti.

Jako je važno pronaći balans između vježbanja i iscrpljivanja organizma. Ako se poslije treninga osjećate iscrpljeno i nemate energije, vrijeme je da promijenite intenzitet i rutinu vježbanja.

Jedan od prvih znakova da previše vježbate je adrenalinski umor zbog kojeg ćete osjećati opterećenje tijekom cijelog dana. Ako su vaše nadbubrežne žlijezde iscrpljene, ne postoji količina kave koja će vas pokrenuti.

Neobjašnjivo povećanje tjelesne težine također je znak da previše vježbate. Ako je kortizol previsok, sagorijevanje kalorija je onemogućeno. Čak i ako se pravilno hranite, hormonalna neravnoteža uzrokovana prekomjernim vježbanjem uzrokovat će povećanje tjelesne težine i manjak energije.

Umor, manjak energije i povećanje tjelesne težine su ozbiljni simptomi koji mijenjaju kvalitetu vašeg života, ali ih je moguće izbjeći ako napravite određene promjene. Kako biste brzo i efikasno riješili ovaj problem, intenzivne fizičke vježbe radite najviše 40 minuta dnevno ili svaki drugi dan. Umjesto toga radite jogu, pilates, umjereni aerobik ili hodajte. Brže ćete se oporaviti, smanjiti upale i vidjeti puno bolje rezultate.