Kako uklopiti vježbanje u radni dan?

| Fit |

Instagram/@tammyhembrow

Zbog užurbanog načina života i gustog rasporeda rada fizička aktivnost često pada u drugi plan.

 

Svima je poznato da je vježbanje ključno za fizičko i mentalno zdravlje, no često ga je teško uklopiti u radni dan.

Kako najbolje ukomponirati tjelovježbu u vašu svakodnevicu? Isprobajte neke od ovih jednostavnih načina kako bi uklopili tjelovježbu u svoj gust raspored.

Promijenite svoj stav

Umjesto da pokušavate prilagoditi vježbanje oko svog radnog režima, učinite to dijelom svoje svakodnevne rutine.  U svom planeru izdvojite vrijeme za vježbanje. Zakažite sastanak te tako odvojite vrijeme u svom rasporedu za tjelovježbu na koje ste se obavezni pojaviti.

Zdrava konkurencija

Dogovorite se s nekim tko radi s vama za zajedničko vježbanje. Motivirajte se međusobno, postavite zajednički cilj, dijelite podatke i tjerajte jedno drugoga na daljini napredak. Budite transparenti jer ćete se tako međusobno motivirati te ćete, uz malo prijateljskog usavršavanja, postići više.

Pratite svoj uspjeh

Praćenje vašeg napretka izgradit će samopouzdanje i zadovoljstvo, a bezbroj aplikacija za praćenje napretka u vježbanju pomoć će vam zabilježiti vaš napredak. Besplatne aplikacije postoje kako bi vam pomogle bilježiti sagorijevanje kalorija i kako bi vas obavijestile kada trebate „napuniti gorivo“.

Iskoristite fleksibilno radno vrijeme

Sve fleksibilnije radno vrijeme postaje uobičajena pojava u uredskim poslovima. Naravno, to dolazi u različitim oblicima, ali ako ste, na primjer, pronašli vrijeme za vježbanje prije radnog dana dogovorite se sa šefom da malo zakasnite na posao, ali da na poslu ostanete duže. Nikad ne znate, više fleksibilnosti u vašem rasporedu moglo bi biti lako rješenje, a istovremeno će, vjerojatno, povećati produktivnost.

Šetnja ili vožnja bicikla do posla

Ako vaše putovanje na posao nije previše dugo, pretvorite ga u priliku za vježbanje biciklom ili pješačenjem. Tko ćete izbjeći prometne gužve i kašnjenje,a istovremeno sagorijevati kalorije. Osim toga, besplatno je.

Znajte da svako malo pomaže

Kad ukomponirate  vježbanje u svoju svakodnevnu rutinu, nešto će vam faliti ako jedan dan ne uspijete odraditi trening. Bilo da se radi o odlasku u teretanu, vožnji bicikla ili običnoj šetnji, svako malo pomaže.