Kako ukloniti monotoniju iz rutine vježbanja?

| Fit |

Instagram/@taliarichman

S današnjim užurbanim načinom života teško je fokusirati se na sebe.

Tjelovježba je ispušni ventil za puno ljudi, ali ona ponekad može postati monotona pa ljudi gube želju za svakodnevnim vježbanjem.

Ne postoji opravdanje za manjak kretanja, a ako vam fali inspiracije, u nastavku možete pronaći stvari koje će vaše vježbanje učiniti zanimljivijim i lakšim.

Znajte da je konzistentnost ključna

Jedna od ključnih stvari u stvaranju i ostajanju u formi je dosljednost i konzistentnost. Važno je vježbati stalno, a ne periodično. Odredite sami svoj ritam, ali nemojte preskakati dane koje ste odlučili rezervirati za vježbanje. Stvorite svoju rutinu i budite dosljedni.

Napravite popis glazbe za vježbanje

Sljedeći put kada se posvetite bilo kojem obliku vježbanja, bilo da ste u teretani ili na otvorenom, napravite playlistu s glazbom koja vas potiče da napornije vježbate. Osim što će vas inspirirati, glazba će vam pomoći da se isključite od okoline i budete u potpunosti fokusirani na tjelovježbu.

Probajte vježbe kojima iskaljujete bijes

Svi smo upoznati s činjenicom da  jogu i pilates smiruju naš um te da su svojevrstan oblik meditacije, ali ponekad nam nije potrebno smirenje, već potpuno ludilo. Probajte fizičke vježbe poput boksa kroz koje ćete izbaciti svu negativnu energiju iz svoga tijela.

Vježbajte vani

Biti u teretani svaki dan je dosadno. Zato prebacite svoju tjelovježbu van. Bilo da se radi o pješačenju, trčanju ili jahanju , provođenje vremena u prirodi dobar je način da vaše vježbe budu raznolike i da udahnete svjež zrak.

Isprobavajte različite vježbe

Ako vam je dosta monotonije u vježbanju, isprobajte nešto što nikada niste radili.

Jedna od najboljih kardio vježbi je veslanje, a osim što je učinkovito lagano je za zglobove i uključuje svaki mišić u tijelu. Ispunite svoj tjedan različitim vrstama vježbanja. Danas u teretanama postoje programi koji uključuju kružne treninge, klasičnu teretanu, jogu, pilates, plivanje, itd.