Kako se riješiti masnih naslaga na određenim dijelovima tijela?

| Fit |

Instagram/@goicoechea22

Bilo da se radi o vašim bedrima ili rukama, većina nas ima jedno područje na tijelu za koje bismo željeli da je čvršće i napetije.

Nažalost, mast u nekim područjima odbija nestati bez obzira na to koliko vježbate.

Muškarci i žene programirani su za pohranjivanje masnoće na različite načine. Ovo je nasljeđe naših lovačkih dana kada su žene bile zadužene za brigu i hranjenje djece.Iako se način na koji živimo drastično promijenio, način na koji naša tijela rade još uvijek nije evoluirao.

To znači da su žene još uvijek sklone pohranjivanju masti u određenim područjima, uključujući bokove, stražnjicu i noge.

U nastavku možete otkriti koji je najbolji pristup za rješavanje tjelesnih masnoća na određenom dijelu tijela.  

RUKE 

Opuštene ruke razvijaju se s godinama zbog gubitka elastičnosti kože i nakupljanja masnog materijala, što stvara taj obješeni izgled, a manjak vježbe također može pogoršati problem.   

Svoje ruke možete oblikovati različitim estetskim tretmanima, a ako ne želite ići pod nož, zamijenite izolirane vježbe poput dizanja utega za složene pokrete koji uključuju više pokreta u zglobovima, te potiču gubitak masti i poboljšavaju snagu mišića.

NOGE I BEDRA

Hormoni i starost mogu uzrokovati taloženje masti oko zdjelice, stražnjice i bedara. Žene također sagorijevaju masnoće drugačije, a masti u donjem dijelu tijela mogu se pregrubo mijenjati.

Vježba neće nužno dovesti do gubitka masnoće u željenom području, ali duboki čučnjevi, mostovi kukova i iskoraci razvit će dobru mišićnu strukturu, tonirat će bedra i podići stražnjicu  bez kirurške pomoći.

 KUKOVI I TRBUH

Šećer i hormoni najčešći su uzroci nakupljanja masti oko vašeg trbuha i kukova. Tzv. debela sredina često je znak da vaše tijelo ne obrađuje dovoljno inzulin, što rezultira masnim naslagama oko struka.

Oko bokova ima manje mišića, ali trbušne vježbe koje koriste puno mišića, poput čučnjeva, iskoraka i veslanja, imat će najveći utjecaj na promjene u tom području.

DUPLA BRADA

Dupla brada se pojavljuje i kod muškaraca i kod žena te je jednako povezana s genetikom koliko i s dobi. S godinama koža labavi i gubi mišićni tonus, što uzrokuje da se područje oko brade opusti.

Nezgodno je na ovo  područje ciljati vježbom, no postoji niz neinvazivnih tretman lica za vježbanje kako biste ciljali bradu.