Kako se oporaviti nakon napornog treninga?

| Fit |

 

Da bi period oporavka nakon treninga bio što kraći, trebate slijediti jednostavne savjete koja smo pronašli. Na ovaj način tijelo će vam se brži oporaviti, a upale mišića neće biti toliko bolne.

Jako je važno kako ćete se ponašati nakon napornih treninga u teretani jer od toga ovisi koliko će vam trajati sam oporavak i koliko brzo ćete biti spremni za novo znojenje.

Ako budete pratili ova tri jednostavna savjeta, period oporavka ćete svesti na minimum i tijelo će brzo biti ponovno u formi.

Prehrana nakon treninga

Nakon svakog treninga potrebno je organizmu nadomjestiti tekućinu izgubljenu putem znoja (voda), gorivo koje pokreće mišiće tijekom vježbanja (ugljikohidrati) i proteine iz kojih tijelo izvlači sve amino kiseline koje potiču oporavak mišića. Nakon treninga. dozvoljeni su obroci bogati ugljikohidratima i proteinski šejkovi. Na taj način će se tijelo jako brzo oporaviti.

Pijte mlijeko

Piće koje će efikasno oporaviti organizam od napora je mlijeko, a dokazano je da je efikasnije od mnogih sportskih pića koje možete naći na tržištu jer sadrži određeni protein koji potiče regeneraciju. Osim toga, mliječni proizvodi sadrže vitamin D koji potiče topljenje masnih naslaga.

Pijte mlijeko i tijekom vježbanja

Mnoga istraživanja su pokazala da pijenje mlijeka tijekom samog vježbanja poboljšava razvoj mišićne mase i jača cijelo tijelo pa ako možete, tijekom samog treninga pijuckajte mlijeko i šejkove koji ga sadrže i na taj način ćete ne samo jačati tijelo već i skratiti period oporavka.