Kako se natjerati na vježbanje?

| Fit |

Znamo da vježbanje ima pozitivan utjecaj na zdravlje, pomaže nam da izgubimo kilograme, snižava razinu stresa, poboljšava raspoloženje, no još uvijek ga vješto izbjegavamo.

Vječno je pitanje kako brzo doći u formu, no činjenica je da je većina nas toliko lijena da je pravi problem i započeti sa samim vježbanjem. Ili je previše hladno za trčanje vani ili je previše vruće za trčanje vani, previše je vjetrovito ili si jednostavno ne možete priuštiti članstvo u teretani. Za svako godišnje doba i priliku pronalazite izgovor.

No, u nastavku vam donosimo načine kako se prilagoditi sebi i početi vježbati, a da se pritom ne osjećate kao da to radite na silu.

Svjesno se potrudite ustati se barem jednom svakih sat vremena
Idite u toalet, popijte čaj ili samo otiđite po punjač u susjednu sobu, važno je da se istegnete i prohodate kako bi potaknuli cirkulaciju, a time povećate i broj prijeđenih koraka u danu, odnosno vježbate.

Hodajte najmanje 20 minuta dnevno
Bilo da se radi o vrućem sunčanom danu ili ne, nema opravdanja da se ne krećete. Najmanje što možete učiniti je napraviti nekoliko krugova oko vlastite zgrade. Čak i samo 20 minuta dnevno bit će poboljšanje za vaše zdravlje, a hodanje je lako uklopiti u dnevni raspored te vam od njega neće zastati dah.

Vježbajte tijekom reklama
Lijeni ljudi vole gledati TV pa zašto ne biste to kombinirali s vježbom, a vrijeme tijekom reklma u mini-trening. Ako tijekom reklama odradite petominutni krug vježbi, onda se možete nagraditi tako što ćete se zavući u sofu i pogledati svoju omiljenu seriju ili film.

Isključite se
Nije sve stvar vježbanja. Naš svakodnevni život ima stvarni utjecaj na naše zdravlje i dobrobit. Dovoljno sna je presudno za to kako naše tijelo radi, a uređaji koji posjedujete i koji vas svakodnevno ometaju ne pomažu situaciji. Isključite svu tehnologiju koja se nalazi u vašem okruženju barem sat vremena prije spavanja i trebali biste ustanoviti kako se bolje odmarate.