Kako pronaći motivaciju za vježbanjem?

| Fit |

Vječno je pitanje kako brzo uči u formu, no činjenica je da je većina nas toliko lijena da je pravi problem i započeti sa samim vježbanjem.

Vježbanje zvuči sjajno, ali ako ste lijeni, uvijek pronalazite izgovor zašto baš u tom trenutku ne možete vježbati.

Ili je previše hladno za trčanje vani ili je previše vruće za trčanje vani, previše je vjetrovito ili si jednostavno ne možete priuštiti članstvo u teretani.

Za svako godišnje doba i priliku pronalazite izgovor.

Dakle, u nastavku možete pročitati kako se prilagoditi sebi i početi vježbati, a da se pritom ne osjećate kao da to radite na silu.

Ustanite svakih sat vremena

Svi smo znamo kako je sjedenje po cijeli dan loše za vas, posebno ako se naginjete na tipkovnicu i ne izlazite čak ni na pauzu za ručak.

Svjesno se potrudite ustati se barem jednom svakih sat vremena.

Idite u toalet, popijte čaj ili samo otiđite i pozdravite kolegu, važno je da se istegnete i prohodate kako bi potaknuli cirkulaciju, a time povećate i broj prijeđenih koraka u danu, odnosno vježbate.

Hodajte najmanje 20 minuta dnevno

Bilo da se radi o sumornoj sredini zime ili ne, nema opravdanja da se ne krećete.

Pokušajte neke od svojih obveza obavljati javnim prijevozom te tako se natjerati da hodate.

Upotrijebite svoje noge i krenite, čak i samo 20 minuta dnevno bit će poboljšanje za vaše zdravlje, a hodanje je lako  uklopiti u dnevni raspored te vam od njega neće zastati dah.

 Isključite se

Nije sve stvar vježbanja.

Naš svakodnevni život ima stvarni utjecaj na naše zdravlje i dobrobit. Dovoljno san presudno je za to kako naše tijelo radi, a uređaji koji posjedujete i koji vas svakodnevno ometaju ne pomažu situaciji.

Zato isključite svu tehnologiju koja se nalazi u vašem okruženju barem sat vremena prije spavanja i trebali biste ustanoviti kako se bolje odmarate.

Vježbajte tijekom reklama

Lijeni vole gledati TV pa zašto ne biste to kombinirali s vježbom, a vrijeme tijekom reklma u mini-trening.

Ako tijekom reklama odradite petominutni krug vježbi, onda se možete nagraditi tako što ćete se zavući u sofu i pogledati svoju omiljenu seriju ili film.

No, bilo bi poželjno da sladoled i grickalice ostavite u kuhinji kako bi vidjeli bilo kakav napredak.