Kako piti zeleni čaj i pritom gubiti kilograme?

| Fit |

Brojna istraživanja su pokazala kako zeleni čaj pomaže pri gubitku suvišnih kilograma, ali je pitanje u kojem obliku i kako ga konzumirati.

Postoje različiti proizvodi koji sadrže zeleni čaj, ali je važno znati djeluje li on u svim tim oblicima na topljenje masnoća.

U nastavku vam donosimo na koje stvari trebate pripaziti kako bi učinkovito gubili kilograme pijući zeleni čaj.

Način pripreme
Važno je znati da voda ne smije proključati prilikom kuhanja čaja, već biste vodu s vatre trebali maknuti čim se pojave prvi mjehurići. Zatim biste vodu trebali preliti preko čaja i pustiti da odstoji 2 do 4 minute, a sam čaj trebali biste popiti vruć jer on tada ima najbolji efekt.

Prisutnost zaslađivača
U današnje su vrijeme sve popularniji zeleni čajevi s dodatkom voćnih ili drugih okusa, ali zbog njih zeleni čaj gubi svoje blagodati..Ako dodana aroma uključuje šećer, onda čaj sadrži više kalorija te samim time više ne pomaže u topljenju masnih naslaga.

Brend 
Kvaliteta zelenog čaja može se razlikovati od brenda do brenda te ovisno o dodanim sastojcima.Važno je izabrati zeleni čaj koji ne sadrži umjetne konzervanse, već samo prirodne sastojke.

Rok trajanja
Što je vaš čaj svježiji,i to ćete iz njega izvući više prednosti, a nakon otvaranja vaš čaj ne bi trebao stajati otvoren duže od 6 mjeseci jer onda gubi svoja svojstva i antioksidanse koji ubrzavaju metabolizam te pomažu kod mršavljenja.