Kako pilates utječe na vaše tijelo?

| Fit |

Instagram/@izabelgoulart

Pilates je vrsta vježbanja koju možete svrstati u kategoriju opuštajućih vježbi, zajedno s jogom i plivanjem.

 

Pilates vam indirektno može pomoći u mršavljenju, pomaže vam osjećati se budnima te vam pomaže u izgradnji fizičke snage.

Pilates je potpuna koordinacija tijela, uma i duha te je iznimno moćan alat za korištenje i za optimalno zdravlje. Kada ljudi, vježbajući pilates, postanu svjesni svog tijela i kako se kreću te počnu jačati i istezati mišiće za koje nikad nisu znali, dobivaju osjećaj blagostanja koji podiže duh i pozitivniji stav.

Ovo su svi načini na koje pilates može utjecati na vaše tijelo:


Rebalans


Pilates ponovno uspostavlja ravnotežu u tijelu te ubrzava vaše treninge i razdoblja oporavka. Vježbanjem pilatesa osiguravamo ravnotežu u tijelu, a ozlijede i bolove bi trebali spriječiti pazeći da svi zglobovi rade ispravno i da su mišići jednaki.


Živčani sustav / nadbubrežne žlijezde


Pilates smiruje vaš živčani sustav, smanjujući razinu kortizola i olakšavajući gubitak težine. Pilates je slabog utjecaja i uključuje vježbe disanja, što znači da ima sposobnost smirivanja živčanog sustava, To sprječava povećanje razine kortizola, za kojeg se zna da sprječavaju gubitak težine jer potiče proizvodnju glukoze, koja se onda može pretvoriti u mast. Osjećat ćete se smirenije i biti usklađeniji s vašim tijelom i okolinom.


Vretenasti mišići


Pilates pomaže pri oblikovanu dugih, mršavih i isklesanih mišića. Kada se mišići skrate i zategnu od rada, sjedenja za stolom, vožnje itd. Mliječna kiselina se nakuplja i manje kisika ulazi u krvotok. Vježbanjem pilatesa, provodi se kroz niz preciznih, kontroliranih pokreta koji su stvoreni za rad tijela kroz sve mišićne skupine dok radimo na držanju i funkcionalnosti. To istovremeno "isteže i jača" vaše mišiće, tonira ih i omogućuje im da se bolje oporave tijekom vježbanja.


Držanje


Pilates može drastično poboljšati vaš stav. Pilates Jača jezgru, ramena i gluteus, ispruživši prsa, kralježnicu i bokove. Daje vam više energije jer povećava kapacitet pluća dajući tijelu i mozgu više kisika. Dobro držanje, također, održava vaše organe zdravima tako što ih ne pritišće cijeli dan dok sjedite.