Kako kokosovo ulje utječe na mršavljenje?

| Fit |

 

Osim vježbanja, prehrana također ima ključnu ulogu u procesu mršavljenja. Tu itekako ima mjesta i za kokosovo ulje koje ima pozitivan utjecaj.

Male promjene u prehrani vam mogu pomoći u bržem sagorijevanju masnoća i ubrzati proces mršavljenja u isto vrijeme, a kokosovo ulje može biti sjajan dodatak prehrani kad pokušavate izgubiti višak kilograma. Ovo ulje je dobro za kožu, snižava nivo šećera u krvi te značajno doprinosi zdravlju.

Kokosovo ulje je bogato vitaminom E, antioksidantima i polifenolima, a pomaže u regulaciji hormona koji sprečavaju debljanje zbog hormonalnog disbalansa.

Pixabay

No, nije svako kokosovo ulje isto. Za mršavljenje je najbolje ekstra djevičansko kokosovo ulje jer ne sadrži mnogo zasićenih masti koje dovode do povećanja nivoa kolesterola i koje su odgovorne za debljanje.

Istraživanja su pokazala da kokosovo ulje unapređuje probavljanje masnih kiselina te da to ubrzava metabolizam i dovodi do povećanja energije.Kokosovo ulje je zbog toga glavni sastojak u prehrani sportaša jer dokazano poboljšava performanse sportaša na terenima.

Ono se može upotrebljavati na različite načine, možete pripremati povrće i praviti curry pomoću kokosovog ulja, ali nemojte dodavati puno, tek jednu do dvije žlice. Također, korisno je dodati kap kokosovog ulja u jutarnji čaj ili kavu. Zamijenite ekstra djevičansko maslinovo ulje s ekstra djevičanskim kokosovim uljem u pripremanju salate.

Kokosovo ulje je dobro za zdravlje, ali to ne znači da ga možete konzumirati koliko želite. Oko 11 posto ovog ulja čine zasićene masti, a dnevno je dovoljno u organizam unijeti dvije žlice, odnosno 30 ml kokosovog ulja.