Kako izvući maksimum iz hodanja i sagorjeti dodatne kalorije?

| Fit |

Kretanje je iznimno zdravo, a postoje metode uz pomoć kojih iz hodanja možete izvući puno prednosti.

Jedan od najlakših načina za početak vježbanja je hodanje. To je odlična kardio vježba u kojoj sudjeluju mišići nogu, a srce kuca jače.

U nastavku vam donosimo 7 načina da izvučete maksimum iz hodanja i sagorite dodatne kalorije.

Povećajte tempo
Kao i kod drugih kardio treninga, rad s više intenziteta topi i više kalorija. Pokušajte ubrzati svoje hodanje. Još je jedna prednost i ta što ćete brže stići do svog odredišta.

Svakodnevno hodajte sat vremena
Pokušajte hodati svakog dana. Što više to radite, i vaše će se tijelo brže naviknuti koristiti iste mišiće i postat će vam sve lakše.

Povećajte broj koraka
Pratite koliko koraka napravite svakog dana. Cilj bi trebao biti preko 15.000 koraka - što nije nemoguće učiniti. Idite stubama ili izađite ranije iz autobusa i ostatak puta do posla pješačite. Stići ćete za tren oka!

Potražite uzbrdicu
Postoji li ruta s više brda ili uzbrdica? Hodanje uzbrdo pomaže vam sagorjeti još više kalorija, a također oblikuje vaše kvadricepse, stražnjicu i listove. Možda ćete u početku ostajati bez daha i brže se umarati, ali postajat će sve lakše i lakše iz dana u dan.

Dodajte težinu
Pokušajte nabaviti utege za noge ili jednostavno ponesite tešku naprtnjaču sa sobom. Tako će vam srce brže kucati i počet ćete izgrađivati i oblikovati mišiće.

Hodajte po pijesku
Stručnjaci kažu da je za hodanje po pijesku potrebno 2,7 puta više energije nego za hodanje po tvrdoj podlozi. Pronađite najbližu plažu, ako je imate i šetajte.

Ubacite kratke sprintove
Ako se osjećate spremnije nego što ste bili u početku, uvijek možete ubaciti neke kratke sprintove u svoju svakodnevnu šetnju. S vremenom ćete moći istrčati cijelu dionicu.

Ne preostaje vam ništa drugo nego da krenete! Naše zdravlje, uz koje ide i dobra kondicija preduvijet je za bilo što s čim se u životu želite baviti ili već bavite. Kad smo zdravi - možemo sve!