Kako izvesti čučanj koji daje najbolje rezultate?

| Fit |

Instagram/@lovewave

Iako čučanj prvenstveno izaziva vaše noge, ako je pravilno izveden on je jedina vježba koja u isto vrijeme pogađa gluteus, stražnju ložu, leđa i pregibači kuk.

Čučanj se može izvoditi na više načina. Bez utega i s utezima te s obzirom na dubinu spuštanja, a najučinkoviti oblik čučnja je goblet čučanj. Goblet čučanj je čučanj koji se izbodi uz pomoć dodatnog opterećenje, odnosno kettlebella. On zahtijeva da dodatnu težinu držite ispred prsa, obično tako da su vam ruke postavljene kao da držite pehar te tako izvodite duboki čučanj.

Izvodi se držeći kettlebell ispred prsa. Stanite s nogama u širini malo široj od širine ramena tako da su vam nožni prsti okrenuti prema van. Držeći težinu u petama, savijte koljena i spustite bokove prema natrag te se spuštajte prema dolje, kao da namjeravate sjesti u stolicu. Spuštajući se, povucite svu svoju težinu natrag kroz bokove i držite ramena ispravnima. Kad su vam bedra paralelna s podom, napravite stanku na sekundu, a zatim se provucite kroz pete natrag u početni položaj.

Donosimo vam video za pravilno izvođenje goblet čučnja.

Goblet Squat