Kako izravnati trbuh za jedan dan?

| Fit |

Nadutost je jedna od onih ružnih stvari koju ponekad ne možemo izbjeći.

Ono što je čini još gorom jest činjenica da nas obično zadesi u najgore vrijeme - recimo, nekoliko sati prije jako važne večere na kojoj želite izgledati savršeno.

Kada vam se to dogodi, bez panike i očajavanja, samo slijedite ovih 8 savjeta koji će vam pomoći da se riješite viška vode i nadutosti.

Započnite dan kako spada

Ovo je tajna svih svjetskih zvijezda s razlogom - jer djeluje! Čaša tople vode s limunom ujutro nevjerojatno brzo i efikasno budi vaš metabolizam i probavni sustav te priprema vaše tijelo na sve zadaće koje ga čekaju.

Pijte puno vode

Bilo da odustanete od limuna nakon prve čaše ili ne, svakako se potrudite kroz cijeli dan konzumirati što više vode. Voda sprječava učestale razloge nadutosti poput zatvora ili dehidracije te ne sadrži nikakve sastojke koji proširuju želudac (zaslađivači i karbonati).

Izbjegavajte mliječne proizvode

Osjetljivost na laktozu učestaliji je problem nego što to mislite. Gotovi svi ljudi osjete barem neki negativni efekt nakon konzumacije mlijeka, sira ili jogurta. Ne kažemo da morate ove proizvode izbaciti zauvijek, ali prije važnog eventa i uske haljine, radije se držite podalje od njih.

Izbjegavajte sol

Jako očito, ali istinito: tijelo zbog soli zadržava vodu, pa radije začinite hranu samo paprom.

Žvačite sporije

Kada jedete prebrzo, gutate više zraka, zbog čega se također javlja nadutost. Žvačite sporije i pažljivije te preskočite žvakaće gume nakon obroka.

Jedite pametnije

Velik broj namirnica dobar je u borbi protiv neželjene nadutosti. Šparoge, banane i lubenica najbolji su odabir za brzi međuobrok, kada želite izbjeći nadutost.

Rashladite lice

Ako vam oči i obrazi izgledaju pomalo natečeno, pokušajte ovim nevjerojatnim trikom: omotajte kockicu leda u tanki papirnati ručnik i nježno masirajte problematična područja.

Rastegnite se

Prije važnog eventa, odradite brzinski trening joge. Na taj ćete način ubrzati protok krvi u tijelu, probavni trakt te riješiti tijelo toksina koji uzrokuju nadutost.