Kako izgubiti kilograme bez vježbanja?

| Fit |

Ako ste ovih dana pretjerali s unošenjem kalorija, donosimo vam učinkovitu limun dijeta koja će vas osloboditi ne samo suvišnih kilograma, nego i nakupljenih toksina.

Limun dijeta čisti organizam od toksina nakupljenih tijekom godina, vraća vitalnost i podiže razinu energije. Dijeta se zasniva na napitku od limuna s dodatkom javorovog sirupa i čili papričice, pije se do 12 čaša dnevno, a sva druga hrana se izbjegava.

Za vrijeme provođenja limun dijete pije se isključivo napitak napravljen od limunovog soka, javorovog sirupa, čili papričice i destilirane vode. Javorov sirup osigurava energiju iz šećera, kao i pojedine vitamine i minerale, a čili papričica potiče razgradnju sluzi u tijelu. Osim napitka s limunom, preporučuje se i pijenje biljnog laksativnog čaja, a u slučaju zasićenosti jednoličnim ukusom može se popiti i čaj od metvice.

Ova stroga dijeta namijenjena je pročišćavanju organizma pa je nije preporučljivo provoditi duže od 3 dana. Zbog minimalnog energetskog unosa (limun i javorov sirup) dolazi do brzog gubitka kilograma. Iako smanjenje tjelesne težine nastupa naglo, to je uglavnom posljedica eliminacije tekućine iz organizma, a ne gubitka masnog tkiva.

Kada se završi detoksikacijski ciklus i počne uvoditi tvrđa hrana, najbolje je započeti s juhama od povrća i manjim količinama svježeg voća i povrća, a onda treba postupno povećavati vrste i količinu namirnica te ponovno uvesti fizičku aktivnost bez koje nema održavanja željene kilaže.