Kako do ravnog trbuha?

| Fit |

Instagram/ @tammyhembrow

Najčešće postavljano pitanje na podovima teretane i prema Googleovom pretraživaču je kako do ravnog trbuha.

Ne postoji brz i lagan način da se riješite masnih naslaga na trbuhu. Pitate li bilo kojeg fitness stručnjaka on će vam reći da je za ravan trbuh potreban mukotrpan rad i ispravna prehrana.

Vaše tijelo je stroj koji sam odlučuje gdje će pohraniti masnoće kako bi imao iz čega crpiti energiju u danima kada ste na dijeti ili ne jedete.

Zato ako želite imati ravan trbuh počnite s vježbanjem, a u nastavku pročitajte savjete kako možete ubrzati proces dobivanja ravnog trbuha.

Vježbajte jezgru tijela

Vježbanje je ključno ako želite imati ravan trbuh. Posebno je važno vježbati jezgru tijela. Vježbe u kojima izmjenjujete stajanje, lunging i sjedenje puno su bolje za dobivanje funkcionalne snagu od onih koje se izvode u ležećem položaju.

Jedite ispravnu hranu

Poslovica trbušnjaci su napravljeni u kuhinji je zapravo istina. Obroci koji su puni proteina, sporo-oslobađajućih ugljikohidrata i vlakna pogodni su za probavu te će vas održati s osjećajem zadovoljstva i energije za aktivan dan.

Plank

Plank je jedna od najboljih vježbi za cijelo tijelo, ali i za trbušne mišiće. On će ojačati stabilizatorske mišiće koji su vam potrebni kako bi spalili masne naslage.

Proteini

Već znate da su proteini bitni za smanjenje gladi, jačanje metabolizma i povećanje mišićne mase. No, jeste li znali da oni smanjuju nastajanje nadutosti? Ubacite proteinske šejkove u svoju prehranu kako bi dobili dodatan izvor snage, ali i ravniji trbuh.

Naspavajte se

Tijekom spavanja ne samo da odmarate , već obrađujete hranu koju ste pojeli tog dana, a vaši mišići nastavljaju se metabolizirati i regenerirati tijekom noći.

Ravnoteža

Kao i u svemu balans je najvažniji. nemojte pretjerivati u tjelovježbi ili hrani. Važno je imati zdrav režim kojega čete se pridržavati jer redovitost u vježbanju je isplativija od kampanjskog vježbanja koje će dati privremene rezultate. Temeljna snaga krije se u redovnom održavanju tijela te u ravnoteži uma i tijela.