Kako do ravnog trbuha?

| Fit |

Instagram/@camilacoelho

 

Nakon svih blagdanskih zabava, velike količine hrane i konzumacije nezdravih pića i alkohola vrijeme je za povratak u formu.

Jedno od najčešće postavljanih pitanje kada pričamo o izvrsnoj formi je kako postići savršeno ravan trbuh.

Ne postoji brz i lagan način da se riješite masnih naslaga na trbuhu, a ako pitate bilo kojeg fitness stručnjaka on će vam reći da je za ravan trbuh potreban mukotrpan rad i ispravna prehrana.

Vaše tijelo je stroj koji sam odlučuje kamo će pohraniti masnoće koje će kasnije crpiti za energiju.

Ako se pitate gdje početi kada želite postići ravan trbuh, počnite s vježbanjem, a u nastavku pročitajte savjete kako možete ubrzati proces dobivanja ravnog trbuha.

Plank

Plank je jedna od najboljih vježbi za cijelo tijelo, ali i za trbušne mišiće. On ojačava stabilizatorske mišiće koji su vam potrebni kako bi sagorjeli masne naslage.

Vježbajte jezgru tijela

Vježbanje je ključno ako želite imati ravan trbuh. Iznimno je važno vježbati jezgru tijela i mijenjati tipove vježbi koje izvodite, kako bi dobili funkcionalnu snagu.

Hranite se ispravno

Svima nam je poznata poslovica da su trbušnjaci napravljeni u kuhinji.

Važno je da jedete obroke koji sadrže puno proteina, sporo-oslobađajućih ugljikohidrata i vlakna, koji su pogodni za probavu i koji će vas održati s osjećajem sitosti te punima energije za aktivan dan.

San

Za vrijeme spavanja ne samo da odmarate, već obrađujete hranu koju ste pojeli tijekom dana, a vaši mišići nastavljaju se metabolizirati i regenerirati.

Balans

Kao i u svemu balans je najvažniji.

Nikada nemojte pretjerivati ni u čemu, bilo da se radi o tjelovježbi ili hrani.

Presudno je imati zdrav režim kojega ćete se pridržavati jer kontinuirano vježbanje je isplativije od kampanjskog vježbanja, koje daje samo privremene rezultate.

Temeljna snaga krije se u redovnom održavanju tijela te u ravnoteži tijela i uma.