Kako brzo smršavjeti?

| Fit |

Instagram/ @detox_recipes

Jogurt je namirnica čijom pravilnom konzumacijom u 3 dana možete izgubiti i do četiri kilograma.

Jedna od trenutno najpopularnijih dijeta je jogurt dijeta. Djelovanje dijete temelji se na blagodatima probiotičkih jogurta koji potiču zdravlje crijevne flore. Hrana se zahvaljujući njima brže probavlja pa se tako i iz tijela izlučuju toksini. Kada se hrana temeljito probavi, poboljšava se i zdravlje crijeva te opće zdravlje organizma.

Preporučuje se popiti čak do 2 litre jogurta svakoga dan. Uz jogurt se može jesti svježe voće, povrće i meso.

Donosimo vam primjer jelovnika jogurt dijete za 3 dana:

1. dan
Za doručak pojedite salatu od krastavaca začinjenu jogurtom. Za ručak ispecite piletinu na maslinovom ulju, a kao prilog pojedite 2 rajčice i jogurt. Za večeru pomiješajte bobičasto voće s jogurtom i pojedite.

2.dan
Za doručak izaberite jogurt s pahuljicama. Za ručak prodinstajte na maslinovom ulju gljive i rižu.Za večeru prije spavanja pojedite mrkvu i jogurt.

3.dan
Za doručak s jogurtom pomiješajte sir, jabuku i malo cimeta. Ručajte file oslića, a prilog neka bude salatu od jogurta i krastavaca. Večerajte paprika, kuhano jaje i jogurt.

Ovu dijetu ne smijete držati duže od tri dana kako ne biste tijelo oštetili organizam. Nakon 3 dana se vratite uobičajenoj prehrani, a ako je želite ponoviti, pričekajte 3 tjedna.