Joga pomaže u borbi protiv anksioznosti

| Fit |

Instagram/@eli_lifestyle_

Joga predstavlja rješenje za velik broj suvremenih problema pa tako i za anksioznost.


Anksioznost ili tjeskoba može se opisati kao osjećaj opće napetosti, zabrinutosti, velikog stresa, panike ili straha te se javlja kada je neka osoba izložena nekoj stvarnoj ili izmišljenoj prijetećoj situaciji.

Očituje se kako fizičkim tako i psihičkim simptomima koje doživljavamo kao izrazito neugodne.

Veliki broj mladih i starijih koji pate od anksioznosti i tjeskobe počinju se baviti jogom kako bi smanjili stres koji nastaje kao posljedica anksioznosti.

Joga nije samo vježba. To je sredstvo pomoću pronalazimo svoju unutrašnju ravnotežu. A kako biste pronašli svoju ravnotežu, morate kanalizirati pozitivnu energiju i izbaciti strah i negativnu energiju u vaš sustav. Tako ćete pronaći mir i spokoj.


U nastavku pročitajte zbog čega joga pomaže u borbi protiv anksioznosti.

Dišete ispravno

Mnogi od nas su doslovno previše zauzeti da dišu. Dišemo napola s kratkim udisajima i izdisajima, čime samo povećavamo stres. Joga nas ući da duboko dišemo što osigurava da kisik prolazi do svake stanice u našem tijelu.

Meditacija

Kada nemamo vremena za razmišljanje, naši umovi postaju začepljeni. Naime, ako ste svjesno odlučili opustiti se i ne misliti na probleme, vaš um će i dalje ostati zabrinut, a meditacija vam pomaže da organizirate svoje misli i uklonite stres.

Cirkulacija krvi

Sjedenje u uredu po cijele dane utječe na stagnaciju tijela pa ona postaje spora i troma.
naše tijelo stagnira. Neke poze u jogi pomažu u boljem protoku krvi i daljnjem prijenosu kisika do mozga.

Opušta mišiće

Stres utječe na grčenje mišića pa oni postaju kruti. Joga vam pomaže u boljem kretanju i fleksibilnosti.