Jedna vježba s kojom oblikujete cijelo tijelo

| Fit |

Instagram/@goodamerican

Ako ste osoba koja ne voli vježbati, a istovremeno želi imati lijepe, definirane i zategnute trbušne mišiće, znajte da niste jedini.

Brzi rezultati, kada su u pitanju trbušni mišići, su mogući u samo nekoliko minuta dnevno, naravno uz ispravnu prehranu.

Naime, postoji jedna vježba koja je efikasnija od 100 klasičnih trbušnjaka – PLANK.

Plank je jedna od najpopularnijih i najučinkovitijih vježbi diljem svijeta u kojoj istovremeno koristite gotovo sve mišiće u tijelu.

Iako se plank čini kao jednostavna vježba te je brojni početnici izbjegavaju baš radi toga, plank je ipak izdržaj koji zahtjeva rad i koncentraciju svih tjelesnih mišića.

Postoje dva načina izvedbe, a to su upiranje rukama i upiranje podlakticama, a u oba slučaja važan je ispravan položaj kralježnice, kako bi vježba bila u potpunosti učinkovita.

Gornji dio tijela mora biti u ravnoj liniji, a uz pomoć mišića trbuha kontrolirate trup da ne propada, dok glava i vrat moraju biti u produžetku leđa.

Kada krenete primjenjivati ovu vježbu u svom svakodnevnom treningu, pokušajte održati izdržaj u trajanju od 20 sekundi, a onda postupno povećavajte.

Prednost ove vježbe je ta što ju možete raditi bilo kada i bilo gdje, nije vam potrebna dodatna oprema ni teretana, a rezultati su nezaobilazni.

Planks for Beginners: How to do a Plank