Jedna od najpoznatijih Influenserica upozorila na čestu pogrešku koju većina pravi tijekom treninga

| Fit |

 

Jedna od najpopularnijih fitness Influencerica na svijetu Kayla Itsines upozorila je na čestu grešku koju pravi većina ljudi za vrijeme vježbanja.

U svojoj objavi koju je uputila brojim pratiteljima na Instagramu, Kayla je otkrila da se mnogi zaboravljaju zagrijati prije tjelovježbe.

Iako se to možda ne čini kao veliki problem, ona upozorava da to može utjecati na izvedbu i uzrokovati povrede.

“Mislim da žene trebaju shvatiti zašto je toliko važno zagrijati se i kako znati da je tijelo zagrijano. To smanjuje rizik od povrede. Radije napravite nekoliko pokreta više nego da se morate oporavljati od povrede", napisala je Kayla na Instagramu.

Njena preporuka je da zagrijavanje traje otprilike 15 minuta. Ona obično uz vježbe istezanja dodaje i malo kardio vježbi.

"Kako znati jeste li se zagrijali? Provjerite je li vam porastao puls. Također, osjećat ćete da ste fleksibilniji. Ako je vaše tijelo toplo na dodir, spremni ste za trening", pojasnila je.

Zbog toga pazite da ovaj korak ne preskočite sljedeći put kada krenete s vježbama.

Kardio koji spominje je pet do deset minuta hodanja po traci, a Kayla je podsjetila da za vježbe istezanja možete iskoristiti i sve popularniji rekvizit među fitness entuzijastima, a to je spužvasti roler.