Hodanje može biti odlična zamjena za trčanje

| Fit |

Instagram/ @tammyhembrow

Trčanje je odlična forma treninga koju treneri često preporučuju, ali ono nije potpuno neophodno jer sličan kardio trening možete obaviti hodanjem s obzirom na to da se neki oblici hodanja smatraju dobrim načinom za sagorijevanje kalorija.

Ako želite zamijeniti trčanje hodanjem, obratite pažnju na frekvenciju hodanja. U početku pokušajte hodati dva do pet puta tjedno. Obratite pažnju na vašu formu i prilagođavajte se njoj. Ako ste već jako aktivni, možete prakticirati hodanje pet i više puta tjedno. Hodajte brzim, a ne ležernim tempom ako želite rezultate. Vrijeme je važan faktor u ovoj formi treninga te se ne smijete forsirati, ali u isto vrijeme ne smijete ni hodati previše laganim tempom.

Važno je znati da se prije treninga uvijek potrebno zagrijati, a poslije ohladiti. Zagrijavanjem ćete svoje tijelo pripremiti za napore koji slijede, a istezanje će spriječiti upalu mišića i ubrzati proces oporavka.

Probajte prvih pet minuta hodati laganim tempom, zatim nastavite hodati malo žustrije naredne dvije minute, da bi onda ponovo usporili i hodali usporenim tempom. Prakticirajte ovakav tempo dok se ne uhodate te ga lagano prilagođavajte i ubrzavajte po potrebi.